De wet van het leren.

leren

verslaafd aan blokken? Ik dacht dat je geacht werd te leren blokken…

Cramming is het Rode Kruis van het leren. Het verwijst naar gedwongen of ongewenste verwerving van kennis, gewoonlijk van zeer lange duur, door het gebruik van belachelijke, uitputtende en vernederende studiepatronen.

De computer en het huiswerk baren me veel zorgen. Wat als ik moet proppen om iedereen bij te houden?

Wat als ik vals speel om het niet studeren goed te maken?

Je bent niet de enige die schuldig is aan proppen. Zaken van de geest… mogen elkaar nooit meer raken.

Gebrek aan tijd om aan persoonlijke studie te wijden, gecombineerd met de wens om Topdog te zijn en de school bij te houden, is een andere vorm van proppen. Een select groepje heeft het vermogen om zijn persoonlijke groei te beperken tot enkele ogenblikken voor een verbranding, dankzij een algehele focus.

Dit alles leidt tot de onvermijdelijke situatie dat een student zijn cijfer haalt in het examen om vervolgens ingehaald te worden door het vraagteken van de leraar. mph… whiz… focus… focus… Weet je over welke ik het heb?

Het gaat allemaal om het indrukken van de juiste knoppen op het juiste moment. Het is een gecontroleerd en gestuurd proces. Onveranderlijk is het een gecontroleerd en gestuurd proces door de leraar. Leer om dit gecontroleerde en gestuurde proces te allen tijde te verwachten. Zo nu en dan kan het tempo van de les veranderen. Het is heel belangrijk dat je je zo kunt aanpassen dat je deze natuurlijke pauze die bij het leren hoort, zo kunt beheren dat je een goede en scherpe flow kunt handhaven met de hoeveelheid van je inhoud.

De momenten die Neil Wire zo treffend heeft vastgelegd in zijn Bijles Den Haag  “De wet van het Doen” zijn de momenten die mij gemakkelijk te binnen schieten als ik op het punt sta me in te schrijven voor een les. Neem even de tijd om je gedachten de vrije loop te laten. Is het het moment dat je het klaslokaal binnenstapt, of is het het geluid van je naam die wordt afgeroepen, of misschien de leraar die langs de klas loopt?

Betrap je jezelf er nooit op dat je iemands telefoon belt? En niet zomaar een nummer? De lerares moet je antwoorden. Ze hoeft niet te weten wie je bent. Ze hoeft niet te weten of je een voldoende hebt gehaald. Het enige wat ze moet weten is dat haar leerlingen beter zijn geworden. Dat is de belangrijkste boodschap die ze je moet geven. En jij moet haar in natura antwoorden.

In het boek “De wet van het doen” is een van de strategieën onder “5 manieren om studeren gemakkelijker te maken”: “noem de gewoonte, noem het doel – ambiguïteit lost beide op”.

Beschrijf in dit gedeelte je doel. Vertel haar wat je wilt bereiken met betrekking tot je doel. Omschrijf de stappen. Geef aan hoe je dat doel gaat bereiken. Wees zo specifiek mogelijk. Beschrijf elke stap, en vervolgens hoe die tot het einddoel leidt.

Bespreek het belang van elke stap. Nogmaals, zorg ervoor dat je beschrijving van elke stap zeer specifiek is. “De grootste fout die de meeste studenten maken is dat ze zich concentreren op het doel, en de praktische stappen die leiden tot het bereiken ervan verwaarlozen” ( Wire, 1999, p.Es.3).

Om het proces af te ronden, geef aan wat u gaat doen om resultaten te zien.

– Een rigide regel examen

– Verbeter uw schrijfvaardigheid voor studie

– Doe elke examen oefenstap

– Analyseer je NCLEX PN beoordelingen

– Bekijk uw zwakke punten

– Doe een oefentest

– Eet een gezond ontbijt voor het examen

– Zorg ervoor dat je de nacht ervoor voldoende slaapt

– Ontspan en geef jezelf positieve aanmoediging.

Niet alleen zal een efficiëntere studie-at-home leerling u helpen tijd te besparen, maar het zal ook uw NCLEX PN scores verhogen, evenals uw algemene NCLEX scores. Met de toegenomen studietijd, zal je in staat zijn om je notities sneller te bekijken, meer te lezen, te begrijpen en de opdrachten sneller en correcter uit te voeren. Bovendien is het ook leuker en spannender omdat je Austin’s #1 Probleemoplosser bent!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.