De geschiedenis van de garage

Garage Voorschoten

Meestal is de garage onder het huis verbonden door een gemeenschappelijk portaal. Aan veel huizen zit ook een garage vast, die los staat van de werkplaats. De relatie van de garage tot het huis is dat de garage zich onder dezelfde vloer bevindt als het huis.

De geschiedenis van de garage

De geschiedenis van de garage toont ook het verband aan tussen het huis en de garage. De eerste garage waarin de auto werd gebouwd was een kleine, waarschijnlijk een garage. De eerste auto werd er in gelast tijdens de eerste jaren dat hij reed.

Toen werd de garage uitgebreid. Toen het verstandshuwelijk kwam, was de garage niet langer een enkele kamer. De ruimte werd verdeeld in een grote slaapkamer en een badkamer, en een berging.

Daarna werd het voorste deel van het huis gebouwd, met de garage als tweede berging. Eengezinswoningen evolueerden naar appartementencomplexen. De gezinswoning werd geleidelijk het kantoor en de werkplaats.

Hoe een garage een huis werd?

Het huis werd een werkplaats of een kantoor toen de auto ook een kamer was. Vrouwen maakten al gebruik van garages. Zij wasten en poetsten auto’s in het ouderlijk huis, zodat zij op tijd naar huis konden om mensen persoonlijk te bedienen.

Ze wasten de auto in het kantoor en repareerden de auto in de garage. De auto werd dan van het kantoor naar het huis gereden, zodat de mensen hem konden zien. Vaak was het huis van de familie het kantoor en de garage het kantoor en de werkplaats.

De gezinswoning en het kantoor hadden elk een hal vanUX. De auto werd van de hal naar de werkplaats gereden om meer taken uit te voeren en om de klant te bedienen.

auswered de turbodieselmotor en de bromfietsen en scooters. Zij vervingen het paard en wagen in Aziƫ en Zuid-Amerikaanse landen. De turbodieselmotor was er eerst in de vorm van Honda fotocrocket en ook in het gebrul van Morris Minor 500.

spuwde de brandstof in de jaren ’50. De eerste auto die werkte met een drukloos brandstofsysteem werd eind jaren ’50 in de Verenigde Staten gemaakt. Het was de Cadillac Alcad pk. Hij reed op een mix van diesel en benzine in een poging om hem zuiniger te maken.

In Europa was de turbodiesel reeds in de jaren ’70 in gebruik, terwijl het de Duitse Leyland Rover, Ford Rover en de Fiat 512 in andere landen ertoe aanzette diesel te gebruiken ter vervanging van benzine.

De turbodiesel zette de Japanners aan het denken over nieuwe technologie. Voortdurende verbeteringen aan het ontwerp van de motor en de brandstofpomp maakten turbodiesel efficiƫnter en dus betaalbaarder.

De Turbo-Diesel Grondbeginselen

Kort samengevat is een turbodiesel een dieselmotor met een compressieverhouding van meer dan 10:1. Er is een turbocompressor aanwezig en de motor draait met verhoogde druk. De druk in het uitlaatspruitstuk wordt verlaagd door de turbodruk van de turbocompressor te verhogen. Turboladers zijn geschikt voor dieselmotoren waarbij de turbolader gelijk is aan of in de plaats komt van de waste-gate. Turboladers zijn zeer geschikt voor dieselmotoren, hoewel de installatie van brandstofpompen soms noodzakelijk kan zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published.